Ungdomar går först. Att vara medlem är enkelt och billigt. Boendet bra, hållbart och lättskött.

Kö och intresseanmälan

Vi förmedlar lägenheterna först och främst till unga vuxna mellan 18-31 år via redan etablerade bostadsköer. Vi annonserar projekten och möjligheterna till bostad via bostadsköernas kanaler, vår site och Facebooksida. Du anmäler intresse via bostadsförmedlingen du står i kö hos. Finns det ingen bostadsförmedling på orten förmedlar vi lägenheterna direkt, enligt principen först till kvarn. Medlem blir du först när du blivit tilldelad en bostad.

Bli medlem

Hos oss blir du medlem när du blivit tilldelad en lägenhet. Medlemmarna betalar en insats i föreningen och en månatlig medlemsavgift via autogiro. Vi använder insatsen och medlemsavgifterna till att ta hand om och utveckla kooperationen, samt för att finansiera tjänster såsom världens snabbaste Internet för privatpersoner som igår i medlemskapet. Vår kooperation är rättvis. Vi tar inte ut en avgift innan du bor, vi låser inte dina pengar i ett bospar på 30 års sikt och du behåller inte din plats när du fått en bostad.

Flytta in

När du köat, intresseanmält, blivit tilldelat, skrivit kontrakt, betalat medlemsavgifter och upplåtelseavgift för att bli medlem så kan du flytta in. Insatserna används uteslutande som säkerhet i hyresavtalen och återbetalas när du flyttar . För en etta kommer det handla om cirka 40 000 kr och för en fyra 60 000 kr.

Betala hyran

Hyran betalas månadsvis via autogiro och kan följas genom appen. Vårt mål är att hyresnivåerna ska bli lägre jämfört med äldre etablerade kooperationers nivåer, annan nyproduktion och kostnaden för att äga en bostadsrätt. Hyra och insatser kommer att kommuniceras tydligt på ett tidigt stadium, när projekten planeras.

Underhålla

Som medlem har du ansvar för lägenhetens invändiga underhåll: såsom ytskikt, installationer/vitvaror och kök. Men du får hjälp av föreningen med upphandling och beställning av tjänster. Föreningen tar hand om det gemensamma underhållet i trapphus, servicebyggnad och gård, samt skötsel och föreningens ekonomi. I stort påminner ansvar och befogenheter i detta avseende boendet i en bostadsrätt. Fastighetsägaren som Bokoop hyr byggnaden av tar hand om byggnadens yttre, balkonger, tak, fasad och fönster, såväl som de centrala tekniska systemen såsom ventilation, värme, el och stammar.

Påverka

Som medlem kan du bestämma hur du vill ha det, lämna förslag och rösta vid medlemsstämman. Föreningen kan nämligen själv bestämma om allmänna utrymmen, gården och förvaltnings- och servicenivåer.