Ett boende du har råd med

Ettor och tvåor med förtur för dig mellan 18 och 31 år. Mer att säga till om. Mer eget ansvar. Marknadens lägsta hyror.

Kö och intresseanmälan

Vi förmedlar lägenheterna först och främst till dig mellan 18-31 år, via redan etablerade bostadsköer. Vi annonserar projekten och möjligheterna till bostad via bostadsköernas kanaler, vår hemsida och vår Facebooksida. Du anmäler intresse via den bostadsförmedling du står i kö hos, så snart ett av våra projekt börjar bli klart i ditt område. Finns det ingen bostadsförmedling på orten förmedlar vi lägenheterna direkt, enligt principen först till kvarn.

 

För att spontanansöka, klicka här!

 

Bli medlem

Hos oss blir du medlem när du blivit tilldelad en lägenhet. Du betalar en insats i föreningen som motsvarar 6 månadshyror för din lägenhet, det tillkommer även en månatlig medlemsavgift på några hundra, som inkluderar medlemskap i bilpool, drift av leveransrum och höghastighetsinternet (1GB). Vi använder medlemsavgifterna till att ta hand om och utveckla kooperationen, samt för att finansiera tjänster såsom världens snabbaste Internet för privatpersoner.

 

Flytta in

När du blivit tilldelad bostad, skrivit kontrakt, betalat medlemsavgifter och upplåtelseavgift för att bli medlem så kan du flytta in. Insatserna används uteslutande som säkerhet i hyresavtalen och återbetalas när du flyttar. För en etta kommer det handla om omkring 30,000 kr och för en fyra omkring 60,000 kr.

 

Betala hyran

Hyran ska vara så låg som möjligt för respektive lägenhetstyp, därför byggr vi kompakta lägenheter med bra standard utan kostnadsdrivande lyx. Hyrorna i vårt första projekt är satta och kommer att ligga på 5,030 kr för de minsta ettorna på 28 kvm och 9,493 för de minsta fyrorna på 68 kvm. Hyreshöjningarna är färdigförhandlade de närmaste 25 åren.

 

Underhålla

Som medlem har du ansvar för lägenhetens invändiga underhåll: såsom ytskikt, installationer/vitvaror och kök. Men du får hjälp av föreningen med upphandling och beställning av tjänster. Föreningen tar hand om det gemensamma underhållet i trapphus, servicebyggnad och gård, samt skötsel och föreningens ekonomi. I stort påminner ansvar och befogenheter i detta avseende boendet i en bostadsrätt. Fastighetsägaren som Bokoop hyr byggnaden av tar hand om byggnadens yttre, balkonger, tak, fasad och fönster, såväl som de centrala tekniska systemen såsom ventilation, värme, el och stammar.

 

Påverka och ta ansvar.

Som medlem kan du bestämma hur du vill ha det, lämna förslag och rösta vid medlemsstämman. Föreningen kan nämligen själv bestämma om allmänna utrymmen, gården och förvaltnings- och servicenivåer. Föreningsformen bidrar till ett boende där du har frihet att styra över din egen bostad, samtidigt som du och alla andra har ett gemensamt ansvar att ta hand om och utforma de gemensamma utrymmena. Ditt boende. Ditt ansvar. Gemensamt ansvar för gemensamma utrymmen.